Kamers en Ontbijt

De Notelaar

Kwaliteit

B&B De Notelaar streeft naar maximaal kwaliteit bieden tijdens je verblijf, en dat op een duurzame manier.
Daarvoor blijven we ons inspannen, en verwelkomen we graag je suggesties via een tevredenheidsenquete beschikbaar op onze kamers. Wil je liever via internet, of anoniem feedback geven na je verblijf, dan kan dat via deze link.

Jou tevredenheid met het logies, ons (milieu)beleid en onze inzet, zijn wat telt voor ons!

Hieronder vind je een overzicht van de kwaliteitsnormen die wij nastreven bij het inrichten en uitbaten van onze B&B.


Kwaliteitsnormen
Uitbatingsvergunning voor kleinschalig verblijfstoerisme Vergunning voor het uitbaten van een logieverstrekkend bedrijf, afgeleverd door Toerisme Vlaanderen met 3 sterren.
Stedebouwkundige vergunning Vergunning afgeleverd door de gemeente Zwalm voor de functiewijziging naar kleinschalig verblijfstoerisme
Brandveiligheidsattest Brandveiligheidsattest afgeleverd door de brandweer van Zottegem voor het nakomen van alle veiligheidsvoorschriften en jaarlijkse controle van gasverwarmings-, electriciteits-, rookmeldings- en alarm installaties, en van de brandblussers.
Voedselveiligheid We voldoen aan de normen en zijn geregistreerd bij het Federaal Agentschap voor de Voedsel Veiligheid (FAVV)
De Groene Sleutel Sinds 2009 ondernemen we milieubewust, duurzaam en efficiŽnt, en zijn fier ook dit jaar weer het logo van De Groene Sleutel te mogen dragen.  Toerisme Vlaanderen adviseert voor Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Foundation for Environmental Education (FEE). Hiervoor stellen we een milieuactieplan op, en realiseren jaarlijks nieuwe ingrepen.
Duurzaam gebruik van natuur- en energiebronnen We streven met onze onderneming naar een duurzaam gebruik:
- 34% van onze electriciteitsvoorziening wordt geleverd door de zonnepanelen op ons dak.
- tot en met 2009 bereikten we 6% minder mazoutverbruik door supplementaire isolatie en efficiŽntere verwarming van de nieuwe kamers !
- begin 2010 schakelden we over op gas,waardoor onze jaarlijkse verwarmingskost met 75% daalde !
- we hadden 40% meer waterverbruik sinds de uitbating van onze B&B. We roepen onze gasten op aandachtig te zijn hiervoor, maar willen het comfort en vrijheid tijdens je verblijf niet beperken. In 2011 hebben we ons totale waterverbruik drastisch kunnen terugschroeven tot slechts 10% door het aansluiten van een putwaterpomp. Er wordt binnenkort een ontkoppeling gemaakt voor het hergebruik van regenwater voor de toiletspoeling.
- We hebben slechts 10% meer electriciteitsverbruik sinds de uitbating van onze B&B. Door meer energiezuinige verlichting en meer automatisatie te plaatsen blijven we dit terugschroeven.
Duurzame verwarming Sinds 2011 wordt alle sanitair warm water voorzien door een zonneboiler met een vat van 300l. Na onderzoek van milieu- en kost efficientie van de omschakelen naar een lucht-water warmtepomp, werd besloten over te schakelen op gasverwarming op het recent aangelegde gasleidingnet, waardoor vervanging in het landhuis van de radiatoren door ventiloconvectoren niet nodig was.
De verhuurde kamers worden verwarmd met efficiŽntere ventiloconvectoren, die de kamer heel snel op een aangename temperatuur brengen. Om het warmteverliezen nog verder terug te schroeven werd onze gevel gerenoveerd en -hervolgezet.
Fietsvriendelijke Logiesfietsvriendelijk logies We ontvangen fietstoeristen met open armen, en voorzien in de vereiste verwachtingen. Sinds Mei 2009 dragen we fier het logo fietsvriendelijk logies, erkend door Toerisme Vlaanderen. Dat programma is beŽindigd in 2016, maar je kan nog steeds bij ons terecht voor uitgebreid advies over de vele fietsroutes.
Sinds 2011 motiveren we onze niet-zo-jonge vakantiegangers om het gebruik van elektrische fietsen te overwegen, nu we die dichtbij kunnen huren.
Tuin, zwembad en speeltoestellen De speeltoestellen zijn van hoge kwaliteit en gekeurd voor veiligheid met het Duitse T‹V certificaat. Sommige van onze speeltoestellen bereiken een hoogte van 7m tussen de bomen. In functie van de leeftijd van de kinderen vragen we de ouders een inspectie van de installaties te doen, en een verantwoordelijke beslissing te nemen tot welk niveau de kinderen er gebruik mogen van maken. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor ongevallen met speeltoestellen in de tuin.
Veiligheid in huis Noodverlichting en pictogrammen zorgen voor aanduiding van vluchtwegen. De materialen die gebruikt worden zijn robust en vermijden kwetsuren. De glaspartijen in de badkamers zijn vervaardigd uit gehard veiligheidsglas.
Streven naar een duurzame,  natuurvriendelijke uitbating We willen onze gasten zoveel mogelijk informeren hoe ze nog meer van de natuur kunnen genieten op een weinig of niet-belastende wijze, zonder aan comfort in te boeten
- we nodigen daarom uit te fietsen, te wandelen, gebruik te maken van openbaar vervoer en bewust te zijn van onze ecologische voetafdruk.
- we geven graag uitleg over onze duurzame levenswijze en economisch- en ecologisch verantwoorde technieken die hier gebruikt worden.
Meer informatie vind je in ons 'milieuactieplan' in de directory op de kamers.
Hier vind je wat onze gasten ervan vinden TripAdvisor Hier vind je beoordelingen van gasten op TripAdvisor

Hier vind je ervaringen van bezoekers op Charmio
Veiligheidsbeleid We voldoen reeds aan Europse wetgeving betreffende de persoonlijke levenssfeer, "GDPR". Hier vind je ons veiligheidsbeleidB&B De Notelaar:
Welkom bij Bart, Els, Flor en Jasper Boydens-Vanfleteren.
Biestmolenstraat 14, 9636 Nederzwalm. Tel +32 55 330522 Gsm +32 474 949931
Email: info@de-notelaar.be Web: www.de-notelaar.be